Når du opsætter et raftehegn, lægger en træterrasse, eller lign. så begrænses den samlede levetid til stolpernes levetid.
Det er derfor afgørende at du beskytter stolperne mod råd ved jordniveauet, og giver dem en så effektiv – og miljøvenlig – behandling som muligt inden de nedsættes i jorden.
Du kan købe dyre hårdtræsorter, men du kan også spare mange penge og blot monterer et Postsaver® Folie, på eksempelvis en hegnstolpe
Et Postsaver® Folie skaber en luft- og vandtæt forsegling på det punkt af en stolpe som er mest sårbar for råd.
Læs mere om de faktorer som udløser råd hér.
DET INDRE:
Denne del består af et manipuleret termoplastisk bitumen, som fungerer som "for" (Læs: det samme som foret i en jakke).
Foret fungere også som en forsegler, når det ved opvarmning smelter og flyder ud i top og bund af Postsaver® Foliet
Når forseglingen sker, skabes en luft- og vandtæt forsegling mellem Postsaver® Foliet og hegnsstolpen.
DET YDRE:
Denne del består af en særdeles stærk ydre termoplast, der isolerer hegnstolpen fra jorden.
I lighed med den indre del, er også denne del manipuleret.
I dette tilfælde er termoplasten gjort elastisk, så den kan ekspandere sig selv, når træet ekspanderer sig selv.
Nødvendigt i forhold til vindridser som opstår på den del af træet som stikker op over jorden (Læs mere om vindridser herunder).
"Vindridse" er det korrekte navn for de sprækker som findes i næsten alt træ.
De opstår primært som følge af træets konstante udtørring og op fugtning, og kan være på helt ned til 1 mm og nogen gange på helt op til 20 mm. (I uhyre sjældne tilfælde ses vindridser på op til 25 mm*).
De kan også opstå pga. naturlige spændinger i træet, som bliver påvirket under træets forarbejdning.
Et Postsaver® Folie mindsker – men vigtigst i denne sammenhæng - stabiliserer – fugtindholdet i træstolpen, på den del den beskytter.
Stabiliseringen mindsker radikalt den proces som får vindridsen til at vokse sig større (fra 1 mm til op til 25 mm), hvorfor vindridser godt kan forekomme ved den øvre del af det beskyttede område, men med stor sandsynlighed ikke fortsætter ned gennem det beskyttede område.*
Dets smallere vindridser, dets mindsket sandsynligheden er der for at svampespore og insekter kan trænge dybt ind i træet, og derved igangsætte en forrådnelsesproces i Kernetræet. Læs mere om råd i træets Splintved og Kerneved hér.
Dét fugt der alligevel trænger ind i stolpen via vindridsen, er ganske lidt.
Så lidt at de her på siden fremlagte test fra BRE (Læs mere om de udførte tests gennem 15,9 år af BRE, hér), har vist at:
Et Postsaver® Folie er designet til at kunne udvide sig helt op til 25 mm, og dermed "arbejde med" vindridsen, når denne langsomt arbejder sig større over den beskyttede del af stolpen.
* Viden indsamlet fra bla. EN252 test udført af BRE.
Normalt anbefales det ikke at man støber helt op til jordniveauet når der sættes stolper. Årsagen er at vandet da ikke kan ”sive væk” fra træet, men i stedet lægger sig op af træstolpen.
Men at undlade og støbe er heller ikke smart, da konstruktionen ikke får nogen stabilitet. En væsentlig faktor ved hegn som fungere som ”ét stort sejl”, når vinden puster på det.
At støbe helt op til jordoverfladen er nu ikke længere et problem, så længe du har monteret et Postsaver® Folie på stolpen. Tværtimod. Du får den optimale løsning.
Vidste du i øvrigt at 9 ud af 10 forsikringsselskaber, faktisk KRÆVER at stolperne er støbt til jordniveau for at de vil dække skader på hegn, terrasser, mv.?
Læs mere om støbning af stolper hér
Vil du vide mere om Postsaver® Foliet
ØVRIG VIDEN OM:
Nordisk Træbeskyttelse ApS
Bjergvangen 3, 3060 Espergærde
Cvr nr 38571176 | Tlf.: +45 42 90 99 00 | Email: kontakt@nordisktraebeskyttelse.dk
Telefontid: Man.- Fre kl. 08:00 - 16:00
© 2018 Nordisktraebeskyttelse ·
Alle rettigheder forbeholdes.